Google+

ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ, НЕДЕЉА 15.09.2024.

Поводом наставка акције организовања бесплатних превентивних прегледа коју је покренуло Министарство здравља Републике Србије, а у циљу раног откривања и правовремене  дијагностике болести, у недељу, дана 15. септембра 2024. године, у периоду од 08.00 до 17.00 часова Општа болница „Др Радивој Симоновић“ Сомбор, улица Војвођанска 75, организује следеће превентивнe прегледе:
ЗА ОДРАСЛЕ:
  • ОСНОВНИ ПРЕГЛЕД (ЕКГ, мерење крвног притиска)
  • ЛАБОРАТОРИЈА (комплетна крвна слика, одређивање нивоа шећера у крви)
  • УЛТРАЗВУЧНИ ПРЕГЛЕД ШТИТНЕ ЖЛЕЗДЕ (ако је потребно ендокринолог након прегледа пацијента упућује на додатни преглед Т3, Т4, ТSH )
  • ОДРЕЂИВАЊЕ ТУМОР МАРКЕРА (CEA, CA 19-9, APF – Alpha Fetoprotein), уз додатак PSA (за мушкарце)
ЗА ДЕЦУ:
  • ПЕДИЈАТРИЈСКИ ПРЕГЛЕД ДЕЦЕ 
НАПОМЕНА: Пацијенти који су били прошле недеље (08.09.2024.) на превентивним прегледима и уведени су у софтверски систем ове недеље моћи ће само да ураде анализе ултразвука штитне жлезде и PSA (за мушкарце).
Сви наведени превентивни прегледи за одрасле обављаће се у Oдсеку ендокринолошких амбуланти Опште болнице „Др Радивој Симоновић“ Сомбор, улаз из улице Солунских бораца.
Превентивни педијатријски прегледи за децу обављаће се на Дечијем одељењу Опште болнице „Др Радивој Симоновић“ Сомбор, улаз из Војвођанске улице број 75.
Сви пацијенти код којих се уоче неправилности приликом прегледа или у резултатима, биће упућивани на даљу дијагностику и прегледе већ у току наредне недеље.
Превентивне прегледе (без заказивања и упута) могу обавити сви заинтересовани грађани, без обзира да ли имају или немају регулисано здравствено осигурање.