Google+

ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ, НЕДЕЉА 22.09.2024.

Поводом наставка акције организовања бесплатних превентивних прегледа коју је покренуло Министарство здравља Републике Србије, а у циљу раног откривања и правовремене дијагностике болести, у недељу, дана 22. септембра 2024. године, у периоду од 08.00 до 17.00 часова Општа болница „Др Радивој Симоновић“ Сомбор, улица Војвођанска 75, организује следеће превентивнe прегледе:

• ОСНОВНИ ПРЕГЛЕД (мерење крвног притиска, пулса, ЕКГ – само ако је потребно)
• ЛАБОРАТОРИЈА (комплетна крвна слика, биохемија, CRP, LDH, трансаминазе, билирубин, гвожђе)
• ОДРЕЂИВАЊЕ ТУМОР МАРКЕРА (CEA, CA 19-9 и опционо ако је потребно Alfa – fetoprotein)
• ГАСТРОЕНТЕРОЛОШКИ ПРЕГЛЕД
• ХЕМАТОЛОШКИ ПРЕГЛЕД (преглед хематолога и преглед лимфних чворова)

НАПОМЕНА: Код пацијента који су били на претходним превентивним прегледима и уведени су у софтверски систем здравствене услуге се не могу понављати, него се могу обавити нове здравствене услуге из напред понуђених.

Сви наведени превентивни прегледи обављаће се у Oдсеку ендокринолошких амбуланти Опште болнице „Др Радивој Симоновић“ Сомбор, улаз из улице Солунских бораца.

Дана 21.09.2024. године и 22.09.2024. године, у периоду од 07.00 до 19.00 часова, у Служби за радиолошку дијагностику (приземље зграде Хируршког блока) обављаће се и ЦТ снимања пацијената који су били на Листи чекања и који су правовремено обавештени о тачној сатници снимања.

Сви пацијенти код којих се уоче неправилности приликом прегледа или у резултатима, биће упућивани на даљу дијагностику и прегледе већ у току наредне недеље.

Превентивне прегледе (без заказивања и упута) могу обавити сви заинтересовани грађани, без обзира да ли имају или немају регулисано здравствено осигурање.